16 Mayıs 2011 Pazartesi

Uşak Battaniye

Çocukların severek izlediği çizgi film karakteri caillou, battaniye üreticilerinin de gözdesi oldu. Uşak’taki battaniye üreticileri çocuklara yönelik caillou motifli battaniye üretmeye başladı.

Türkiye’deki battaniye üretiminin yüzde 95’ini karşılayan Uşaklı firmalar ürün çeşitliliğini de geliştirerek toplumun her kesimine hitap etmeye özen gösteriyor. Daha önce Formula 1 pilotlarını, siyasileri, aşıkları ve spor kulüplerinin motiflerini içeren battaniyeler üreten Uşaklı battaniyeciler şimdi de çizgi film kahramanı caillou motifli battaniyeler üretmeye başladı. Çocukların televizyonda büyük bir ilgiyle izlediği caillou, şimdi de minikleri ısıtıyor. Caillou battaniyesinin lisansını alan Sesli Battaniyeleri, sadece 3 ay içinde 25 bin battaniye sattı. Caillou’nun çocuklara örnek tavırlar sergilemesi ve ilgiyle izlenmesinden dolayı lisansını aldıklarını söyleyen Sesli Battaniye Müşteri İlişkileri ve ÜR-GE Yöneticisi Zeki Çelik, ürünün ihracatı için çalışma başlattıklarını da ifade etti.
Sevimli hali ve örnek tavırlarıyla çocukların gönlünde taht kuran, 50 ülkede izlenen ve web sitesi her ay 1 milyon tıklanan caillou, üreticilerin de gözdesi haline geldi. 2007’de Türk çocuklarıyla tanışan caillou, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı dahi etkiledi. Çocuklarla sohbeti sırasında Başbakan’ın ‘Torunlarım da caillou izliyor’ demesi, çizgi film karakterini minik dünyaların fenomeni haline getirdi. Fransız asıllı Kanadalı Christine L'Heyreux tarafından basit cümleler ve illüstrasyona dayalı bir sistemle toplumun bir parçası haline getirilen caillou, battaniye üreticilerine de ilham oldu.

Uşak’ın en büyük battaniye üreticileri arasında yer alan Sesli Tekstil, caillou battaniyesi üretmek için lisans aldı. Ürünü hazırlamak için yaklaşık 1 yıl önce çalışmalara başlayan şirket, projenin taslak halini 6 ayda bitirdi. Haziran 2010’dan itibaren üretimine başlanan caillou battaniyeleri, 3 ay önce piyasaya sürüldü. 3 ayda toplam 25 bin tane satılan caillou battaniyesi; bebeklere ve çocuklara yönelik yapıldı.

Sesli Tekstil Müşteri Temsilcisi ve ÜR-GE Yöneticisi Zeki Çelik, Türkiye’nin her noktasından caillou battaniyesi siparişi aldıklarını ifade ederek battaniyeleri 35 ile 64 TL arasında sattıklarını bildirdi.

Caillou battaniyelerini yurt dışına ihraç etmek için çalışma başlattıklarını da belirten Zeki Çelik, “Miniklerin gözünde ayrı bir yeri olan caillou üretime de ilham oldu. Hem satış, hem de reklam yönünden büyük avantajlarını görüyoruz. Türkiye dışındaki birkaç ülke için de lisans başvurusu yaptık. Bu ülkeleri şu an için açıklamak istemiyoruz. Gerekli izinleri almamız halinde, battaniyeyi yurtdışına ihraç etmeye başlayacağız” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder